slika12Financijski info trg novi je vid poslovne suradnje i omogućava gospodarstvenicima u jedinstvenom okruženju savjetovanje, umrežavanje i razmjenu iskustava kao i relevantne informacije važne za povećanje konkurentnosti i iskoristivosti ukupnog hrvatskog gospodarskog potencijala.

Savjetodavni timovi iz bankarskog i osigurateljnog sektora, te predstavnici leasinga i faktoring društava i fondovske industrije, bit će na raspolaganju poduzetnicima za razgovore o kvalitetnijim izvorima financiranja za poduzetnike, zaštiti od rizika u svakodnevnom poslovanju, mogućnostima financiranja putem leasinga, financiranju tekuće likvidnosti, ulozi novčanih fondova, te mogućnosti financiranja putem tržišta kapitala.

Informirati se možete o sljedećim područjima:

 • izvori financiranja
 • upravljanje financijskim rizicima
 • instrumenti zaštite od rizika – suradnja sa financijskim institucijama
 • odabir optimalnih osigurateljnih pokrića
 • faktoring – otkup potraživanja, kratkoročno financiranje
 • leasing – mogućnosti dugoročnog financiranja
 • investicijski fondovi – mogućnosti ulaganja
 • tržište kapitala – financiranje malih i srednjih poduzetnika
 • savjetovanje za apliciranje EU sredstava i praćenje natječaja
 • garancije, krediti i bespovratna sredstva za poduzetnike
 • povezivanje gospodarstvenika s visokoškolskim ustanovama
 • financijska pismenost
 • start-up tvrtke
 • B2B susreti

VJEKOSLAV LOVRIĆ, REDOX D.O.O.

“Smatram da su ovakva događanja izuzetno korisna, moja tvrtka posluje više od 20 godina i proizvodimo opremu za dječja igrališta. Važno nam je dobiti prave informacije i podršku institucija jer kontinuirano tražimo nove ideje, razvijamo nove proizvode i nastojimo donijeti nešto novo na hrvatsko tržište. Obavili smo nekoliko konkretnih razgovora, posebno nas zanimaju izvori financiranja iz fondova EU i osiguranje."

HELENA BEDEKOVIĆ, IZVRŠNI ODBOR EKONOMSKE KLINIKEEKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU

“Teme kojima se konferencija bavila prilično su zanimljive i interesantne Ekonomskoj klinici te njezinim članovima kako bi se stekla dodatna znanja i iskustva te ostvarila suradnja s financijskim institucijama. Financijski info trg omogućio nam je nove poslovne suradnje, razmjenu iskustva s depozitnim financijskim institucijama, ali i osiguravajućim društvima koji postaju sve veći regulator tržišta kako izvan Hrvatske, tako i u Hrvatskoj. Slijedom navedenog, prisustvovanje nam je bilo od velike važnosti za daljnje aktivnosti Ekonomske klinike, ali i u krajnosti nas pojedinaca kao članova udruge."

JOVANA ĐURIĆ, DIREKTORICA, TELECOR

“Zahvaljujući konferenciji „Dan hrvatskih financijskih institucija“ u organizaciji HGK poduzetnici su na jednom mjestu mogli dobiti sve potrebne informacije za bilo koji financijski proizvod na hrvatskom tržištu. Od zajmova, kredita, leasinga, osiguranja potraživanja, upravljanja rizicima do savjetodavnih usluga. Velika ušteda vremena za poduzetnike da saznaju što se uopće nudi, da porazgovaraju sa predstavnicima pojedinih institucija i razbistre najbolju moguću opciju financijskog proizvoda za svoje poslovanje. Hvala HGK."

INES LOJE, TVRTKA U OSNIVANJU – TOČKA NA I MEDIA

Okupili ste na jednom mjestu mnoge relevantne sugovornike iz financijske industrije,  ali i iz realnog sektora te se moglo čuti niz informativnih izlaganja.

Paneli i rasprave obilovali su zanimljivim podacima i primjerima iz svakodnevnog života poduzetnika koji predstavnicima financijske industrije mogu biti odličan putokaz u kojem smjeru razvijati svoju uslugu i proizvode. S druge strane, i poduzetnici su se mogli uvjeriti da financijska industrija  itekako razmišlja o njihovim potrebama i doznati koji su im sve financijski instrumenti na raspolaganju i što im može pomoći u njihovom sigurnijem poslovanju i razvoju.

Financijski info trg ponudio je mnoge korisne informacije o mogućnostima financiranja poduzetnika te brojne proizvode banaka i osiguravajućih kuća čiji su djelatnici rado odgovarali na sva pitanja zainteresiranih."

MARTINA PELKO, VODITELJICA REFERADE ZA POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE EFZG

“Dan hrvatskih financijskih institucija koji smo suorganizirali s Hrvatskom gospodarskom komorom okupio je brojne financijske stručnjake i gospodarstvenike te omogućio platformu za podjelu ideja i iskustava te produbljivanje suradnje između svih sudionika skupa. Također, financijski info trg omogućio je neposrednu komunikaciju kao podlogu za unaprjeđenje odnosa regulatora, financijskih institucija i nefinancijskog sektora. Predstavnicima Ekonomskog fakulteta-Zagreb omogućio je susret s bivšim studentima koji su izgradili uspješne karijere u financijskoj industriji te prezentaciju poslijediplomskih studija u skladu s idejom cjeloživotnog školovanja i usavršavanja.

Ovo je svakako hvalevrijedna inicijativa Hrvatske gospodarske komore te se nadamo da će ovakvi i slični oblici okupljanja postati svojevrsna tradicija pri čemu će Ekonomski fakultet-Zagreb sa zadovoljstvom i u budućnosti podržati takve inicijative."

HPB

“Dan hrvatskih financijskih institucija konferencija je koja je pružila jedinstvenu priliku za upoznavanje s makroekonomskim trendovima i očekivanjima. Osim vrlo zanimljivih i poticajnih panela s aktualnim temama poslovnih izazova i kreiranja novih rješenja podrške poslovnim subjektima, sudionicima je omogućeno izlaganje i predstavljanje svojih kompanija te stjecanje prilika za poslovnu suradnju i razmjenu iskustva kroz neformalno druženje."

UNIQA OSIGURANJE d.d.

“Pozdravljamo nastojanja Hrvatske gospodarske komore da kroz ovakve susrete poveže gospodarstvenike s financijskim institucijama. Ovakvi susreti prilika su za  unapređenje međusobne suradnje i upoznavanje gospodarstvenika s proizvodima i uslugama koje im mogu koristiti u poslovanju. Mi im kao osiguratelj možemo pomoći da prepoznaju specifične rizike u poslovanju i da koriste police osiguranja kao instrumente zaštite poslovanja. Zbog toga smo rado sudjelovali u Financijskom info trgu u sklopu konferencije Dani hrvatskih financijskih institucija."

MATEJA ČUTURA, FINANCIJSKI KLUB EFZG

Financijski info trg omogućio je članovima Financijskog kluba sklopiti nova poznanstva i kontakte te dogovoriti suradnju na budućim projektima koji su na obostranu korist te će nam uvelike pomoći u izgradnji vlastitih modela i analiza. U tom pogledu, trg je doista ispunio svoj glavni cilj a to je umrežavanje, savjetovanje i razmjenu iskustava i relevantnih informacija s raznim financijskih institucijama i gospodarstvenicima.

Zahvaljujemo se HGK na pozivu te se veselimo i budućoj uspješnoj suradnji kao što je bila i ova konferencija."